Mi a glutamin?

Mi a glutamin?

Miért fontos a test számára a glutamin?

 

Az egyik legnépszerűbb aminosav a sportolók körében. Feltételes esszenciális aminosavként ismert, mivel a testünk nagy mennyiségben használja fel.

MIÉRT HASZNOS?

A Glutamin fogyasztása elengedhetetlenné válik, amikor betegek leszünk, vagy katabolikus (izom leépítő) folyamat megy végbe szervezetünkben egy diéta és a kimerítő edzések során.

FOGYÁS

Csökkenti az étvágyat. A glutamin a vesében glükózzá tud alakulni, és ezzel energiát szolgáltat a testünk számára. De nem növeli meg a vércukorszintet, mint a szénhidrátok.

A kutatások kimutatták, hogy a HGH-szint (növekedési hormon) közel 400 %- kal nő a glutamin hatására. Ez a hormonális válasz növeli a nyugalmi anyagcserét és javítja az utóégető hatást vagy az EPOC (edzés utáni emelkedett oxigèn fogyasztás) edzést. Ez az utóégetés elengedhetetlen a zsírégetéshez, a fogyáshoz és a szálkás izomépítéshez.

FUTÁS

Egy órás testmozgás kb 40% -kal csökkentheti a glutamin mennyiségét a szervezetben. Elnyomott immunfunkciókat is okozhat. Ez negatív hatással van az állóképességi edzésére és túledzés szindrómához vezethet.

MÉREGTELENÍTÉS

Megtisztítja a testet a magas ammóniától.

REGENERÁCIÓ

Glutamin előfordulása az ételekben.

Az L-glutaminból álló fehérjék százalékos aránya az ételekben:

* Tojás : 4,4% (0,6 g / 100 g tojás)

* Marhahús : 4,8% (1,2 g / 100 g marhahús)

* Sovány tej : 8,1% (0,3 g / 100 g tej)

* Tofu : 9,1% (0,6 g / 100 g tofu)

* Fehér rizs : 11,1% (0,3 g / 100 g rizs)

* Kukorica : 16,2% (0,4 g / 100 g kukorica)

Biztos lehetsz benne, hogy az optimális egészség fenntartása érdekében extra glutaminra van szükséged étrend kiegészítőből. Szakértők szerint a legjobban a por formájú glutamin hasznosul a szervezetben.

Tamás Lilla Certificated Personal Trainer

 

 

Kapcsolódó termékek: