ZELLERFASÍRT
HOZZÁVALÓK (4főre)
* 1 db zeller * 10 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma
* 160 g zabpehely/ zabliszt
* 5 db tojás
* 1 ek só
* 2 ek szárított petrezselyem
* őrölt koriander (ízlés szerint, kb 1 tk)
* őrölt fehérbors (ízlés szerint, kb 1 kk)
* őrölt kömény (ízlés szerint, kb 1 tk)
* 1 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A meghámozott zöldségeket lereszeljük (a hagymát és fokhagymát is). A sóval megszórjuk, negyedórát állni hagyjuk. Ha levet eresztett, kifacsarjuk. Összekeverjük a liszttel, tojásokkal és fűszerekkel. A masszából kisebb fagyi-gömbnyi gombócokat formázunk, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Tetejüket egy kanál hátával lelapítjuk, kenőtoll segítségével olívaolajjal megkenjük. 180 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük, légkeveréssel.
Tápanyag:
407 kcal
69 g Fehérje
269 g Szénhidrát
69 g Zsír
A TÖKÉLETES CHIA PUDING:
HOZZÁVALÓK:
* 1,5 evőkanál chia mag
* 100 ml cukrozatlan mandulatej (ez lehet sima tej is, vagy bármilyen növényi tej vagy görög joghurt * 1/2 adag vaníliás fehérje vagy 3 teáskanál eritrit
* 1/4 tk fahéj
* gyümölcsök
ELKÉSZÍTÉS:
Én általában a fogyasztást megelőző este szoktam elkészíteni. A tálkámba beleteszem a chia magot és a @marathontime2019 eritritet vagy fehérjét, fahéjat majd ráöntöm a mandulatejet és jó alaposan összekeverem őket. Ennek nagyon nagy jelentősége van, tényleg jól keverjétek össze. Ezután lezárom az edényt. .
Tápanyag:
448 kcal
33g Fehérje
14 g Rost
44 g Szénhidrát
19 g zsír
19 g cukor
AVOKÁDÓVAL TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA
HOZZÁVALÓK:
* 4 db édesburgonya (kb. 550-600 g)
* 2 db avokádó
* 1 közepes db paradicsom
* 0.5 citromból nyert citromlé * 50 g sajt (reszelt)
* 1/4 tk só
* 1 tk kömény
* 1/2 tk paprika
* 2 tk chili
* 1 tk oregánó
* Fokhagyma
* 1,5 tk olivaolaj
* 300g darált pulykamell
ELKÉSZÍTÉS:
* Az édesburgonyát hosszában kettévágjuk, a vágott felületüket olajjal megkenjük, majd a vágott felülettel lefelé egy sütőpapíros tepsibe helyezzük.
* Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 40 percig sütjük.
* Elkészítjük az avokádókrémet. Az avokádó húsát egy kanállal kiszedjük, villával elnyomkodjuk, a citromlével elkeverjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, a paradicsomhúst apróra vágjuk. A hagymát, a paradicsomot az avokádóhoz keverjük. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
* Az édesburgonyát kivesszük a sütőből, a vágott felülettel felfelé fordítjuk, egy villával megszurkáljuk. Kevés sóval, borssal és a reszelt sajttal megszórjuk, és visszatoljuk a sütőbe további 5 percre.
* sütési hőfok: 200°C
PROTEIN SAJTTORTA
HOZZÁVALÓK az alaphoz:
* 15 gramm zabpehelyliszt
* 15 gramm kókuszliszt
* 50 gramm joghurt
* fahéj, eritrit/ stevia
A krémhez:
* 250 gramm zsírszegény túró
* 1 db tojás
* 20 gramm Cookies and Cream vagy Citromos Sajttorta ízű fehérjepor
* 20 gramm diétás vaníliás pudingpor
* 150 gramm joghurt
* ízlés szerint eritrit
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (12-14 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A krém alapanyagait a turmixgéppel habosra verjük.
Öntsük az alapra a krémet.
Előmelegített sütőben, 170 fokon 30 percig sütjük!
Tápanyag: (1 nagy kerek csatos formában)
2902 kcal
110 g Fehérje
170 g Szénhidrát
198 g Zsír
Cukkini sushi:
HOZZÁVALÓK:
1 fszeletelt cukkini
1 reszelt répa
Low fat krémsajt vagy cottage cheese
Friss kapor
Metélőhagyma
159 kcal:
8 g Fehérje
4 g Rost
18g Szénhidrát
8 g zsír
7g cukor
Tamás Lilla Certificated Personal Trainer