Gluténmentes Brownie
Hozzávalók :
* 180 g 99%-os étcsokoládé
* 90 g vaj / kókuszzsír.
* 1 egész tojás.
* 2 tojássárgája.
* 2 ek eritrit vagy méz
* 50 g darált zabpehely
* 1 tk vanília aroma
* 1 tk fahéj
* 1 csipet só
Elkészítés :
1. Az étcsokit és a vajat gőz fölött vagy akár mikróban olvasszuk meg és utána tegyük félre lehűlni
2. A tojásokat a cukor habosra verjük robotgép segítségével majd hozzáadjuk az olvasztott csokis keveréket is és 1 percig keverjük , hogy összeálljon .
3. A zabpelyhet aprítógépre rakjuk és porrá őröljük .
4. Ha ez kész akkor hozzáadhatjuk a csokis masszához és csomómentesre keverjük .
5. Utolsó lépésként a vanília aroma , a fahéj valamint a só hozzáadása következik .
6. A tepsit olajjal kikenjük utána pedig bele rakunk egy sütőpapírt és eloszlatjuk benne a tésztát .
7. 20-25 percig sütjük 180 fokon .
8. Akkor tökéletes ha a belseje még egy kissé lágy . .
Protein Keksz
Hozzávalók:
100 g zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
50 g zabpehely (apró vagy nagy szemű)
50 g fehérje por
2 db tojás (M-es)
120 g alma megpucolva és leturmixolva
20 g olvasztott kókuszzsír
1 tk vanília aroma
édesítő ízlés szerint
+ fahéj, mazsola, mogyoró vagy dió apróra törve
Elkészítés:
Mindent beleöntünk egy nagy edénybe, és alaposan összekeverjük. Én késes robotgéppel szoktam. .
Sütés nélküli Protein Golyók
Hozzávalók:
1,5 csésze zabpehely
2 adag csokis fehérje
1 csésze mogyoróvaj
1 ek méz
2 tk étcsokidarabka .
Összekeverjük, és szép egyforma kis golyócskákat formázunk majd betesszük a hűtőbe mielőtt felfalnánk, mert úgy még finomabb lesz, ha megkeményedik. .
Tamás Lilla Certificated Personal Trainer