Az eritrit diadalmenete

Az eritrit diadalmenete – miért imádjuk?

A cukor trónfosztása mondhatni, hogy már sikeresen megtörtént korunkban. Számtalan alternatíva létezik már, ha édesre vágyunk – de két kérdés szinte azonnal adódik:

-Melyik az, amelyiknek nincs kalóriatartalma?

-Melyik az, amelyik nem káros az egészségre?

Innentől már nem marad olyan sok alternatíva.

 

A természetes cukorhelyettesítők, például a méz igaz ugyan, hogy kifejezetten jó hatással van egészségünkre, de az, hogy nincs kalóriatartalma, nem mondható el róla. Ráadásul ugyanolyan hatással van a vércukorszintünkre, mint a sima cukor – durván megemeli. Így sajnos nem túl jó opció.

-Az aszpartám, mint mesterséges édesítő igaz ugyan, hogy nullás glikémiás indexű (azaz nem emeli a vércukorszintet), ellenben kissé rossz lett a PR-ja az elmúlt években.

-Olyan cukorhelyettesítőre van szükségünk tehát, amelyik megfelel minden kívánalmunknak: nem emeli meg a vércukorszintet, és nincs kalóriatartalma. Létezik ez a csodálatos helyettesítő: eritritnek hívják.

Az eritrit gyakorlatilag természetes cukoralkohol, amely kis mennyiségben megtalálható például a szőlőben vagy a dinnyében is. Az édesítő hatása 60-80%-a cukornak, 160 fokig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze sem. Nem emeli meg a vércukorszintet, glikémiás indexe nulla.

Mindezen jó tulajdonságai minket is meggyőztek – a kiváló Marathontime minőséget itt találod webshopunkban.

https://www.marathontime.hu/.../termekek/elelmiszer/eritrit

#eritrit #glikémiásindex #gi #vércukorszint #édesítő