Az eritrit diadalmenete – miért imádjuk?
A cukor trónfosztása mondhatni, hogy már sikeresen megtörtént korunkban. Számtalan alternatíva létezik már, ha édesre vágyunk – de két kérdés szinte azonnal adódik:
-Melyik az, amelyiknek nincs kalóriatartalma?
-Melyik az, amelyik nem káros az egészségre?
Innentől már nem marad olyan sok alternatíva.
A természetes cukorhelyettesítők, például a méz igaz ugyan, hogy kifejezetten jó hatással van egészségünkre, de az, hogy nincs kalóriatartalma, nem mondható el róla. Ráadásul ugyanolyan hatással van a vércukorszintünkre, mint a sima cukor – durván megemeli. Így sajnos nem túl jó opció.
-Az aszpartám, mint mesterséges édesítő igaz ugyan, hogy nullás glikémiás indexű (azaz nem emeli a vércukorszintet), ellenben kissé rossz lett a PR-ja az elmúlt években.
-Olyan cukorhelyettesítőre van szükségünk tehát, amelyik megfelel minden kívánalmunknak: nem emeli meg a vércukorszintet, és nincs kalóriatartalma. Létezik ez a csodálatos helyettesítő: eritritnek hívják.
Az eritrit gyakorlatilag természetes cukoralkohol, amely kis mennyiségben megtalálható például a szőlőben vagy a dinnyében is. Az édesítő hatása 60-80%-a cukornak, 160 fokig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze sem. Nem emeli meg a vércukorszintet, glikémiás indexe nulla.
Mindezen jó tulajdonságai minket is meggyőztek – a kiváló Marathontime minőséget itt találod webshopunkban.
https://www.marathontime.hu/.../termekek/elelmiszer/eritrit
#eritrit #glikémiásindex #gi #vércukorszint #édesítő