Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Leírás

Fekete tea-fűszeres gyömbérrel

Fekete tea

A fekete tea a Nyugat legnépszerűbb teája. Sokan úgy vélik, hogy ez a fekete teák merész ízének és hosszú eltarthatóságának köszönhető. Keleten a fekete tea fogyasztása kevésbé gyakori. Sokféle fekete tea áll rendelkezésre. A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható fekete teák különféle eredetű fekete teák keverékei. A népszerű fekete tea keverékek közé tartozik az angol reggeli, az ír reggeli és a délutáni tea. Ezenkívül sok kedvenc fekete tea keveréket ízesítenek gyümölcsökkel, virágokkal és fűszerekkel.

Fahéj

A fahéj a Cinnamomum növénynemzetségből származó egyes fafajok kérgéből készült fűszer, amely a fák ágainak lefejtett kérgéből készül. A rómaiak elsősorban gyógyszerként alkalmazták, a „lélek egyensúlyának visszaállítására”.

Gyömbér

A közönséges gyömbér a gyömbérfélék családjába tartozó növényfaj, fűszer- és gyógynövény. A növény gyökértörzse szolgáltatja a sajátságosan illatos, csípős, kesernyés ízű fűszert. A gyömbér gyökerének hagyományosan gyógyhatást tulajdonítanak, az ezzel kapcsolatos tudományos bizonyítékokat az Európai Gyógyszer Ügynökség monográfiája foglalja össze.

Szegfűszeg

Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja. A jó minőségű szegfűszeg szétnyomva olajat enged, vízbe téve fejjel lefelé süllyed. Fahéjjal kombinálva többféle italt ízesítenek vele. A bimbójából, szárából, leveléből és magjából sajtolt illatos olajat a gyógyászatban alkalmazzák.

 

Kömény

A legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerek közé tartozik. Zsíros olajat és fehérjét is tartalmaz. Az erősen fűszeres ízű mag hatóanyaga az illóolajában levő karvon. Illóolajában kuminaldehid is található.

Egyéni ízlés szerint ízesíthető, de önmagában is kellemes ízű tea. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Kiszerelés:

130 g

Adagolási javaslat:

forrázzon le 3,5g teát 250ml forró vízzel, hagyja állni 3-4 percig

 

Összetevők

fekete tea, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, kömény

Allergén információ

Tej, tojás, szója és földimogyoró összetevőket feldolgozó üzemben készült.

Vélemények

Írja meg véleményét!
Legyen az első, aki véleményt ír!

Keresés