CITROMOS- KÓKUSZOS
Hozzávalók:.
1 bögre kesudió (sótlan)
1/2 bögre kókuszreszelék
2 darab citrom (leve és héja)
2 evőkanál méz vagy eritrit
1 teáskanál vaníliakivonat
1csipet só
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, alaposan dolgozzuk őket össze, amíg tésztává nem állnak össze. Ha túl száraz, adjunk hozzá még citromlevet, ha túl nedves, akkor adjunk hozzá még kókuszreszeléket. Az a jó, ha picit ragacsos. .
Formázzunk nedves kézzel golyókat a masszából, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékben. Tegyük őket a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
EPRES GOLYÓK
Hozzávalók
kb. 20 golyócskához:
1 doboz kókusztejszín
2 evőkanál eritrit
16-20 dkg friss eper
kb. 10 dkg zabpehely vagy mandula/kókuszliszt
kókuszreszelék
5 g kókuszolaj
Elkészítés:
A tisztított epreket apróra vágjuk, majd az eritrittel, kókuszolajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik. Ekkor belenyomjuk a kókusztejszínt.
Hagyjuk kihűlni.
Annyi zabpelyhet vagy mandula vagy kókuszlisztet teszünk hozzá, hogy gömbölygethető masszát kapjunk. Apró golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük őket.
ALMÁS KAKAÓS GOLYÓ
Hozzávalók:
100 g zabpehely
1 alma lereszelve
Pici cukormentes kakaópor
Fahéj
Kókuszreszelék
Összekeverjük és betesszük a hűtőbe pár órára. Nálam nem szokott ez sikerülni, mert hamar megeszem
SZIVÁRVÁNY FERRERO GOLYÓK
Hozzávalók:
10 dkg cukormentes ostya
20 dkg mogyoró (ledaráljuk)
20 dkg Proteinella (vagy steviás mogyorókrém)
15 dkg étcsokoládé
6 dkg földimogyoró
Elkészítése:
A proteinellát egy tálba tesszük, az ostyát ledaráljuk és hozzákeverjük. A darált mogyorót belekavarjuk, majd golyókat formálunk belőle. Ha a massza nem elég formázható, pár percre tegyük hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Minden bonbon közepébe nyomunk egy szem földimogyorót. Az étcsokoládét felolvasztjuk, a bonbonokat beleforgatjuk. Fogpiszkálót is szúrhatunk a bonbonokba, hogy könnyebben bele tudjuk mártani a csokoládéba. Rácsra téve hagyjuk, hogy megszáradjon. Díszítés: reszelt cékla, matcha por, pisztácia, reszelt répa, acai bogyó por.
Tamás Lilla Certificated Personal Trainer